Promovabilitate de 24,26% la a doua sesiune a examenului de bacalaureat

Promovabilitate de 24,26% la a doua sesiune a examenului de bacalaureat

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat înainte de contestaţii este de 24,26%, cu 4,75% mai mare decât cea de anul trecut, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu.
Potrivit ministrului, această creştere ar putea fi motivată prin faptul că în vară au fost organizate sesiuni de pregătire.
Peste 10.000 de absolvenţi de liceu au luat medii între 5 şi 5,98 dar nu au promovat bacalaureatul pentru că nu au luat media 6.
Ministrul a spus că se constată din nou o pregătire mai slabă a candidaţilor de liceu în cea de-a doua sesiune decât în prima sesiune. Potrivit Ecaterinei Andronescu, şansa de revenire a celor care se îndepărtează de anul absolvirii scade.
O concluzie considerată relevantă de ministrul Andronescu se referă la scăderea interesului în ultimii doi-trei ani în privinţa examenului de bacalaureat cu referire la rata participării elevilor în a doua respectiv a treia sesiune.
"Şcoala trebuie reevaluată şi pentru părinţi şi pentru elevi şi trebuie aşezată la locul la care merită în formarea lor", a adăugat Ecaterina Andronescu.
Un număr de 99.442 candidaţi au fost înscrişi dar nu pentru tot examenul, unii s-au înscris pentru o singură probă, alţii pentru mai multe probe. S-au prezentat 85.117 de candidaţi, iar 14% au renunţat să se prezinte la examenul de bacalaureat. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.