Maramureş: Pompierii maramureşeni s-au luptat în week-end cu flăcări dar şi cu seceta

Maramureş: Pompierii maramureşeni s-au luptat în week-end cu flăcări dar şi cu seceta

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 57 de intervenţii în acest weekend. Din total, cele mai multe- 36, au fost acţiunile la care au luat parte medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 18 au fost la traumatisme, 11- la diverse afecţiuni medicale,3- la intoxicaţii, 2- la accidente rutiere şi câte 1- accident feroviar şi stop cardiorespirator neresuscitat.
Pompierii au fost solicitaţi şi ei, pe parcursul sfârşitului de săptămână, la un număr de 21 de intervenţii. Acţiunile desfăşurate în sprijinul populaţiei afectate de secetă au continuat în tot judeţul.  Pompierii de la Detaşamentul ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare, Detaşamentul Sighetu Marmaţiei, Pichetul Târgu Lăpuş şi Punctul de lucru Şomcuta Mare au acţionat la alimentarea cu peste 93.000 de litri de apă menajeră a unui număr de 21 gospodării din 9 localităţi.
În acelaşi interval de timp, pompierii au intervenit la stingerea a 10 incendii. Dintre acestea, 7 au fost incendii de vegetaţie uscată, izbucnite în municipiul Baia Mare, oraşele Tăuţii Măgherăuş şi Borşa şi localităţile Buşag şi Ilba. La stingerea acestora au acţionat pompierii Detaşamentului ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare, respectiv echipaje ale Gărzii de Intervenţie nr. 2 Borşa. Au ars aproximativ 1000 de kilograme de deşeuri lemnoase, iar suprafaţa totală de teren afectată de flăcări a fost de circa 18 hectare. Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis.
Pe lângă incendiile de vegetaţie uscată, pompierii au intervenit şi la incendii izbucnite în gospodăriile maramureşenilor. Astfel, sâmbătă 01.09., în jurul orei 11, două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au acţionat la stingerea unui incendiu semnalat pe strada Ciocârliei din municipiu. În ciuda accesului dificil în zonă, pompierii au ajuns la locul indicat cu două autospeciale şi au împiedicat extinderea focului de la o anexă în flăcări la locuinţa învecinată.
Incendiul a fost localizat şi lichidat după circa 2 ore. Au ars anexa din lemn în suprafaţă de 25 de metri pătraţi, 3 tone de fân şi 1 metru cub de scândură. Incendiul a izbucnit din cauza unor copii care s-au jucat cu focul.
Tot sâmbătă, în jurul orei 13.50, două echipaje ale Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş au acţionat la un incendiu declanşat într-o gospodărie din localitatea Rohia. Intervenţia lor promptă a limitat pagubele la circa 200 de kilograme de fân arse. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului deschis.
În aceeaşi zi, la 22.15, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a acţionat la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Dăneşti. Intervenţia lor rapidă a limitat pagubele la circa 1 metru cub de lemn de foc ars. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului deschis.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.