VIDEO | PROMO ZESTREA MARAMURESULUI | Opționalul de Folclor ”Școala Rădăcinilor Străbune” la îndemâna tuturor școlilor din Maramureș

Telespectatorii TV Sighet vor putea urmări în această săptămănâ o ediție specială a emisiunii Zestrea Maramureșului. Realizatoarea emisiunii, Măriuca Verdeș Nemeș, alături de invitații ei vor vorbi despre Școala Rădăcinilor Strbune și despre opționalul de folclor pe care elevii din Maramureș au ocazia să îl studieze la școală.

Despre opționalul de Folclor va vorbi în cadrul emisiunii și Anca Minodora Costin Hendea, inspectorul școlar general al ISJ Maramureș.

”Pentru această după masă ne-am gândit să intrăm în casele dumneavoastră vorbind despre Școala Rădăcinilor Străbune și despre opționalul Folclor din școlile maramureșene. Acest lucru poate că nu s-ar fi putut realiza dacă nu m-aș fi tras dintr-o familie de oameni horitori. Tare mă bucur că povestea noastră legată de opționalul de folclor o regăsim cumva și în fotografiile de demult”, a spus Măriuca Verdeș Nemeș, realizatoarea emisiunii Zestrea Maramureșului.

”Părerea mea este că Folclorul face parte din fibra națională și dacă există un voluntar, devenit dascăl, care să îl promoveze cum să nu te îmbogățești de aici. Te îmbogățești, nu sărăcești, pe de-o parte, pe de altă parte această muncă de valorificare a trecutului ne face pe toți mai bogați zi de zi. Când o ducem și în școală și încercăm să o instituționalizăm lucrul este și mai lăudabil”, a precizat în cadrul emisiunii inspectorul școlar general Anca Minodora Costin Hendea.

Despre cum se pot înscrie copiii la acest curs dar și ce se învață în cadrul opționalului de Folclor puteți afla din emisiunea Zestrea Maramureșului care va fi difuzată la TV Sighet vineri de la ora 19:30 și duminică de la ora 16:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.