VIDEO | Proiect pentru copiii cu tulburări de dezvoltare derulat de Centrul Autism Baia Mare

 Asociația Autism Baia Mare derulează în perioada 1 februarie 2021 – 31 ianuarie 2022 proiectul  „Copii si familii speciale – Empowerment pentru familiile care au in grijă copii cu tulburări de dezvoltare (CoFaSp)”. Scopul proiectului este creșterea capacității a 100 familii din 3 județe ale României: Maramureș, Satu-Mare și Sălaj și Ucraina care au în grijă copii cu tulburări de dezvoltare prin creșterea calității vieții membrilor în urma activitățilordin cadrul proiectului, servicii sociale inovative și implicarea comunității pe o perioadă de 12 luni.

Printre obiectivele proiectului se regăsește și creșterea gradului de implicare în procesul de recuperare a unui număr minim de 80 de părinți ai copiilor cu tulburări de dezvoltare din trei județe ale României: Maramureș, Satu Mare și Sălaj și Ucraina prin ședințe de consiliere individuală și de grup dar și prin dezvoltarea competențelor de advocacy în urma unui curs de formare specializat- minim 40 de părinți și monitorizarea acțiunilor de advocacy pe o perioadă de 12 luni. Proiectul își propune totodată și dezvoltarea unui pachet de servicii sociale inovative pentru minim 100 de copii cu tulburare de dezvoltare din cele trei județe, precum și  activarea comunității maramureșene prin implicarea unui număr de minim 20 de gradinite, școli și licee în evenimentele pentru sensibilizarea și informarea comunitații.

Este un proiect la care noi am munict foarte mult și pentru care ne-am bucurat foarte mukt că l-am câștigat. Proiectul se numește ”Copii și familii speciale”. Proiectul este derulat de asociația noastră și beneficiază de o finanțare de 111 291, 20 de euro. Ne-am propus patru obiective, dintre care, unul este pentru angajații asociației. Pentru părinții beneficiarilor centrului nostru ne-am gândit la ședințe de consiliere individuale și de grup, dar și la un curs pentru dezvoltarea competențelor de advocacy”, menționează Andreea Iațu, director executiv al coordonator al Centrului de Autism Baia Mare și managerul acestui proiect.

Cel puțin  100 de părinti ai copiilor cu tulburări de dezvoltare din trei județe ale României, minim 100 copii cu tulburare de dezvoltare, 20 de grădinițe, școli și licee maramureșene  și în jur de 20 de angajati ai Asociației Autism Baia Mare vor fi beneficiarii acestui proiect.  Proiectul derulat de Asociația Autism Baia Mare cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda,  Liechtenstein și Norvegia.Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.