PROIECT MEDICAL ROTARY: Se doreşte amenajarea unui dispensar TBC în cadrul secției de pneumoftiziologie

PROIECT MEDICAL ROTARY: Se doreşte amenajarea unui dispensar TBC în cadrul secției de pneumoftiziologie

Peste 200 de persoane au participat la balul Rotary Voievodal Sighet. Membri ai clubului, invitați de la alte cluburi din oraș, dar și din alte județe au susținut proiectul medical propus de Rotary Voievodal de amenajare a unui dispensar TBC în cadrul secției de pneumoftiziologie.

Proiectul se va concretiza din donații, taxa de participare la bal, dar și eforturi proprii ale Spitalului Municipal Sighet. În fiecare an, la balul organizat de Rotary Voievodal Sighet se propune un proiect pentru comunitate. Anul acesta, tema a fost medicală, propusă la inițiativa președintelui Rotary Voievodal, Mariana Șimon, director medical al Spitalului Municipal Sighet. 

Tema balului este una medicală, am ales un subiect care interesează întreaga populație. Având în vedere că tuberculoza este o boală în creștere, proiectul nostru este legat de reabilitarea dispensarului TBC. Acesta este cel care monitorizează și urmărește cazurile pentru a evita răspândirea bolii în rândul populației”, susține Mariana Șimon, președinte Club Rotary Voievodal Sighet.

Actualul sediul al dispensarului TBC din Sighet este unul care oferă condiții improprii pentru desfășurarea actului medical, în fosta policlinică. Ideea proiectului e de amenajare a unei anexe ce aparține de secția de pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Municipal Sighet, care să găzduiască pe viitor dispensarul TBC. Costurile s-ar ridica la suma de 16.000 de euro.

”Proiectul se va materializa din donații, din participarea la acest bal și alte surprize. Valoarea proiectului este de 16.000 de euro, dar mizăm pentru un 5000 de euro în primă fază, care pentru început vor fi benefici”, admite Mariana Șimon. 

Spitalul Municipal Sighet va depune eforturi pentru a susține finaciar realizarea acestui proiect”, susține Dan Dunca, managerul Spitalului Municipal Sighet. 

Dincolo de scopul caritabil al întâlnirii rotarienilor, balul a fost și prilej de socializare și divertisment. Organizatorii s-au întrecut în a le oferi invitaților din Sighet, dar și de la cluburile Rotary din Alba Iulia, Baia Mare,  Bistrița, Cluj, Gherla, Câmpia Turzii, Ploiești, Târgu Mureș, Vatra Dornei momente diverse, acoperind o amplă gamă de genuri muzicale. Momentul clasic a fost susținut de grupul Arppegione de la Filarmonica din București, dar nu au lipsit nici folclorul, folkul sau dansurile. Printre invitați s-a numărat și unul dintre managerii Spitalului Județean Cluj-Napoca, dar și Marta Mocanu,  guvernator Rotary 2008-2009.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.