VIDEO | Proiect derulat de Municipiul Sighetu Marmației pentru educația în școlile profesionale

Municipiul Sighetu Marmației derulează, în calitate de Partener, Proiectul„STEM Educație în Școlile Vocaționale și Profesionale”,finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun RO-UA 2014-2020. Obiectivul proiectului este acordarea de sprijin pentru educație, cercetare, dezvoltare tehnologică și inovații. Prioritatea programului  este cooperarea instituțională în domeniul educațional pentru creșterea accesului la educație și a calității educației.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şico-finanţat de statele participante în program.

Valoarea totală a proiectului este de 332.979,80 euro (1.611.622,23 lei), iar valoarea grantului din partea Uniunii Europene este de 299.545,80 euro (1.449.801,67 lei). Pentru Municipiul Sighetu Marmației valoarea totală a proiectului este de 91.217,00 euro (441.490,28 lei), din care 81.983,00 euro (396.797,72 lei) este contribuțiaUniunii Europene.

Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității elevilor școlilor profesionale și vocaționale din municipiile  Ivano-Frankivsk, Sighetu Marmației  și Seini pe piața muncii, prin introducerea în procesul educational a abordărilor STEM. Atingerea obiectivului general se va realize prin îndeplinirea obiectivelor specific ale proiectului, și anume: crearea condițiilor pentru elevii școlilor profesionale și vocaționale implicate, în scopul dobândirii abilităților cerute pe piața muncii, prin modernizarea echipamentelor, respective creșterea competențelor elevilor și profesorilor din școlile implicate și predarea unor abilități de viață prin activitățile oferite în proiect.

Beneficiarii finali ai proiectului sunt elevii școlilor implicate în proiect (aprox. 3.000 elevi din România și Ucraina): Liceul Tehnologic  Marmaţia și Liceul Pedagogic “Taras Sevcenko”, din Sighetu Marmației, Liceul Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” – Seini, Liceul Vocaționalnr. 21, Liceul Vocațional nr. 13, Liceul Profesional Politehnic, din Ivano-Frankivsk.

De asemenea, proiectul îndeplinește obiectivele strategiei Europa 2020, deoarece atingerea unui nivel superior în educație îmbunătățesc șansele de angajare, ceea ce la rândul său reduce sărăcia.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.