PROIECT: Călătoria de la Viena la Budapesta va dura în curând numai 18 minute

PROIECT: Călătoria de la Viena la Budapesta va dura în curând numai 18 minute

 Prin intermediul proiectului "Hyperloop Transportation Technologies", compania californiană JumpStartFund îşi propune să unească oraşele Bratislava, Viena şi Budapesta, printr-o reţea Hyperloop de foarte mare viteză, informează Descoperă.

Dacă până acum, proiectele de construire a reţelelor de transport de tip "Hyperloop" au fost concepute pentru a fi realizate doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, de data aceasta a venit rândul europenilor să beneficieze de o astfel de tehnologie. Cu toate acestea, noul plan aparţine tot americanilor.
Din câte se pare, guvernul slovac şi-a dat deja acordul în privinţa punerii în aplicare a ideii americanilor.
Noua reţea de transport le va permite pasagerilor să parcurgă distanţa de 56 de kilometri dintre Viena şi Bratislava în linie dreaptă, în doar 8 minute. De aici, drumul până la Budapesta (160 de kilometri) va mai dura numai 10 minute. De asemenea, este luată în considerare un traseu Bratislava – Košice, lung de circa 400 de kilometri, care va putea fi parcurs în 25 de minute.
Potrivit Descoperă, în mod normal, acest traseu poate fi parcurs cu automobilul în circa două ore şi jumătate.
"Hyperloop-ul european va scurta duratele de călătorie dintre oraşe într-un mod fără precedent. Un astfel de sistem va redefini conceptul de transport internaţional, întărind cooperarea dintre statele bătrânului continent", a declarat ministrul slovac al Economiei, Vazil Hudak.
Deocamdată, sistemul inventat de americani se află în faza de testare. Nicio rută propriu-zisă nu a fost construită până acum, scrie Descoperă.
"Hyperloop va deveni al cincilea mod de transport", a declarat Elon Musk.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.