CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 1.500 de refugiaţi au fost trimişi înapoi din Macedonia în Grecia

CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 1.500 de refugiaţi au fost trimişi înapoi din Macedonia în Grecia

 Autorităţile din Macedonia au trimis înapoi în Grecia aproximativ 1.500 de imigranţi şi refugiaţi care au traversat luni graniţa pentru a ajunge în această ţară, a informat un poliţist macedonean, citat de Reuters online.

Majoritatea imigranţilor, care au plecat luni din tabăra de la Idomeni, situată în nordul Greciei, şi au ocolit un gard ridicat de Macedonia la graniţa cu statul elen, au fost transportaţi înapoi în cursul zilei de luni sau în timpul nopţii trecute în camioane, a spus un oficial.
Dimitris Vitsas, ministrul adjunct al Apărării din Grecia, a spus că nu va confirma, dar nici nu va nega aceste informaţii.
Reporteri şi oficiali aflaţi la faţa locului au spus că aceste persoane au fost debarcate la graniţa greacă şi că se aflau imigranţi de ambele părţi ale frontierei dintre Grecia şi Macedonia.
Cei 1.500 de imigranţi au mers pe jos timp de mai multe ore şi au traversat un râu pentru a ocoli gardul de la graniţă al Macedoniei.
Un al doilea grup, format din aproximativ 600 de imigranţi, a fost împiedicat, luni, să ajungă pe teritoriul Macedoniei din Grecia, potrivit unui fotograf Reuters.
Comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, are programată în cursul zile de marţi o vizită la această tabără de refugiaţi, unde se află cel puţin 12.000 de persoane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.