Programul instituţiilor sighetene de Paşti

Programul instituţiilor sighetene de Paşti

Casierii Vital
In perioada Sarbatorilor Pascale, programul casieriilor SC Vital SA, atat din Baia Mare, cat si din celelalte localitati in care opereaza, este adaptat si el minivacantei pascale. Astfel, pe 25 si 26 aprilie, toate casieriile vor fi inchise, iar din data de 27 aprilie se va relua programul de lucru normal al casieriilor, informeaza conducerea societatii.
Electrica
Vor urma cateva zile in care casieriile Electrica vor fi inchise. Pe 25 aprilie toate casieriile din judet vor fi inchise, iar in 26 aprilie casieriile din municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei isi asteapta clientii in intervalul orar 8-15.30, a afirmat Monica Serbanescu, directorul Agentiei de Furnizare a Energiei Electrice Baia Mare.
Unitati bancare
Unitatile bancare intra si ele intr-o mini-vacanta de sambata pana marti dimineata. Mai exact, ele isi vor redeschide portile publicului din data de 26 aprilie.
Oficii postale
Oficiul Postal din Sighet va functiona conform unui program special, in perioada Sarbatorilor Pascale. Astfel, pe 22 aprilie va functiona conform programului normal, in 23, 25 Oficiul Postal va fi inchis, reluandu-si activitatea normala, in 26 aprilie .

Agentia CFR Sighetu Marmatiei
În perioada sărbătorilor pascale, CFR Călători va efectua unele modificări în programul de circulaţie al trenurilor. Sighetenii care au de gând să călătorească în perioada următoare, trebuie să fie informaţi că  trenul numărul 4132 Sighet- Salva- Sighet, nu va circula în data de 24 aprilie 2011.  Pentru a face faţă fluxului de turişti care vizitează Maramureşul, în perioada 20-25 aprilie, trenul accelerat 1644/1643 Sighet-Bucureşti-Sighet, va fi suplimentat cu un vagon de dormit.  Acceleratul numărul 1644/1643 Sighet-Bucureşti-Sighet va fi suplimentat cu un vagon de dormit şi în data de 1 mai. 
  
Protectia Consumatorilor
Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Maramures va asigura permanenta cu ocazia Sarbatorilor Pascale. Comisarul Vasile Tamas a precizat ca sambata, duminica si luni va fi asigurata permanenta la sediul CJPC Maramures, pentru preluarea reclamatiilor si sesizarilor de la consumatori. Acestia pot anunta eventualele nereguli la numarul de telefon 0262-218.887.
Politistii vor asigura linistea si ordinea publica
Pentru a sarbatori asa cum se cuvine Invierea Domnului,  politistii maramureseni vor asigura si in acest an linistea si ordinea publica. 250 de politisti de la Ordine Publica si de la Serviciul Rutier vor fi in actiune in aceste zile. De asemenea, peste 200 de patrule motorizate vor circula pe tot teritoriul judetului pentru prevenirea incidentelor.
Jandarmeria
Pentru ca Sărbătorile Pascale să fie petrecute de către cetăţenii  Maramureşului în linişte şi bucurie deplină alături de cei dragi, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş vor fi prezente pe întreg teritoriul judeţului pentru a asigura ordinea publică, astfel încât cu toţii să putem sărbători în tihnă Învierea Domului.
 În zona lăcaşurilor de cult din Baia Mare, începând cu  23 aprilie, jandarmii vor fi prezenţi în misiune, precum şi în apropierea bisericilor din Sighetu Marmaţiei, a Mănăstirii „Bârsana” şi a Mănăstirii „Rohia”. Prin sistemul integrat de patrule mixte, în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, siguranţa cetăţenilor va fi asigurată în zonele administrativ-teritoriale ale localităţilor Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borşa-Vişeu, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare şi Fărcaşa.
În staţiunile turistice Izvoare, Mogoşa-Şuior, Cavnic şi Borşa, efective importante de jandarmi vor veghea la  liniştea celor care au decis să sărbătorească Sfintele Sărbători de Paşti în mijlocul naturii.

Servicii de Urgenta

Cei care nu se vor bucura de sărbătorile Pascale în sânul familiei şi  vor funcţiona în regim normal de muncă sunt pompierii, poliţiştii, angajaţii serviciului de ambulanţă şi medicii secţiei de Urgenţă.

Program Instituti Salubrizare
Colectarea deşeurilor menajere de la sigheteni pentru luni 25 aprilie,  se va face sâmbătă 23 aprilie. În ceea ce priveşte salubrizarea stradală, aceasta se va efectua sâmbătă, 23 aprilie, în schimburi, primele două conform programului aferent unei zile de sâmbătă, urmând ca înainte şi după Slujba de Înviere, să se cureţe zonele din apropierea bisericilor.

Program Casierie Taxe si Impozite
Directorul Direcţiei de Venituri Tamara Vasiliu Calogherato, ne-a declarat că vineri programul casieriei va fi unul scurt, iar programul normal de muncă va fi reluat abia marţi, a treia zi de Paşti.
Transportul in comun
În ceea ce priveşte transportul în comun, directorul Societăţii Maranord, Sustic Ioan, ne-a declarat că în perioada Sărbătorilor Pascale şi autobuzele vor circula în regim special.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.