Profesorii predau in ritm de proteste

Profesorii predau in ritm de proteste

Sindicalistii din invatamnatul maramuresean s-au solidarizat colegilor din intreaga tara si incep protestele. Nemultumirile sunt multe si vechi, iar profesorii au ajuns la capatul rabdarii. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant impreuna cu Federatia Educatiei Nationale si Federatia Spiru Haret pichetaza, incepand de azi, 15 noiembrie, Ministerul Educatiei. Profesorii militeaza pentru 6% din PIB, asa cum prevede Legea Educatiei Nationale.
Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Marian Pop a declarat pentru TV Sighet ca protestele vin ca urmare a nerespectarii legii de catre guvernanti. Profesorilor li se cuvine ca sa primeasca cei 6% din PIB asa cum prevede Legea Educatiei Nationale, dar mai exista si nemultumiri legate de deblocarea posturilor si inghetarea salariilor pentru anul viitor.
Potrivit liderului de sindicat, Liviu Marian Pop, protestele se vor derula pe parcusrul a doua saptamani, timp in care sindicalistii vor picheta zilnic Ministerul Educatiei. Judetul Maramures va fi reprezentat de un numar de 20 de persoane care sunt asteptate sa soseasc in capitala la sfarsitul saptamanii.
Presedintele FSLI, a mentionat faptul ca in fata Ministerului Educatiei sunt asteptati aproximativ 150 de protestatari.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.