Profesorii de la o şcoală din Maramureş vor fi nevoiţi să restituie statului suma de 3000 de lei

Profesorii de la o şcoală din Maramureş vor fi nevoiţi să restituie statului suma de 3000 de lei

Reprezentantii Curtii de Conturi au efectuat un control intr-o unitate de invatamant din Maramures. In urma acesteia, profesorii au aflat ca vor fi nevoiti  sa restituie statului banii primiti in 2010 pentru sporurile de dirigentie sau pentru gradatiile de merit.
Reprezentantii Sindicatul Liber din Invatamant Maramures au facut publica neregula gasita de Curtea de Conturi in unitatea scolara maramuresana si in acelas timp au tras un semnal de alarma asupra masurii luate de catre reprezentantii curtii de conturi, care dupa parerea lor ar putea bulversa intreg sistemul de invatamant din Romania. Desi nu a fost facut public numele unitatii scolare, Liviu Marian Pop a precizat doar ca nu este vorba despre o scoala din Maramuresul Istoric.
Este vorba despre o suma de 3.000 lei de persoana. Liviu Marian Pop a declarat pentru TV Sighet ca masura Curtii Conturilor a fost  contestata atat la Ministerul Educatie, cat si la Ministerul de Finante. Reprezentantii FSLI sustin ca reprezentantii Curtii de Conturi au interpretat gresit normele in vigoare, spunand ca Legea Salarizarii Unitare este prioritara si nu cea a Educatiei Nationale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.