Prinși la volan ba beți, ba fără permis. Unul avea o alcoolemie de 1,36

15 persoane au fost depistate în weekend în Maramureș în timp ce conduceau cu o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alte 10 persoane au fost surprinse de poliţişti conducând pe drumurile publice fără a avea permise de conducere sau avându-le reţinute.

Recordul în materie de alcool la volan îi aparţine unui bărbat de 34 de ani, domiciliat în judeţul Bistriţa Năsăud. Acesta a fost oprit pentru verificări duminică, în timp ce conducea un autovehicul în Suciu de Sus. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul din Târgu Lăpuş, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un bărbat de 43 de ani din Moisei ani, care conducea cu o alcoolemie de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu a păstrat distanţa de siguranţă şi a intrat în coliziune cu autoturismul din faţa sa. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

Pentru că se afla în stare de ebrietate, un tînăr de 28 de ani din Sighetu Marmaţiei nu a oprit la semnalele poliţiştilor. La scurt timp a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu mașina într-un gard, după care a încercat să fugă. A fost prins şi imobilizat de poliţişti, iar întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toate persoanele depistate că au comis infracţiuni sunt cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele lor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.