VIDEO | Primul spital suport din Baia Mare, de tratament pentru COVID-19, devine funcțional, din 8 aprilie

Primul spital suport în Sistemul Național de tratament pentru COVID-19 din Baia Mare devine de azi, 8 aprilie 2020, funcțional. În mai puțin de două săptămâni, s-a reușit amenajarea și dotarea spitalului, astfel încât va putea primi pacienți infectați cu virusul COVID-19.

În ultimele 10 zile, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea” s-a lucrat zi și noapte pentru a amenaja, moderniza și dota unitatea pentru a putea fi primiți pacienți infectați cu virusul care face ravagii în toată lumea. Este vorba despre o finanțare exclusiv a Primăriei Baia Mare.

”Ne ocupăm de ultimele pregătiri pentru a da în funcțiune acest spital. A fost un efort ieșit din comun din partea tuturor: al medicilor implicați, al constructorilor, al angajaților din zona medicală și administrativă a spitalului. Nu în ultimul rând, a fost un efort financiar considerabil, însă am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil și firesc în această perioadă dificilă. Le mulțumesc și celor care s-au alăturat proiectului nostru susținând acest demers. Avem acum secție de terapie intensivă, dar și sală de operații, inclusiv pentru cezariene și alte secții necesare pentru tratarea pacienților cu diverse afecțiuni, dar care sunt infectați cu acest virus”, scrie primarul Cătălin CHerecheș pe pagina sa de Facebook.

În urma acestei investiții, Baia Mare devine un punct strategic la nivel național în lupta împotriva noului Coronavirus.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.