Primele credite în cadrul programului Prima Casă 4 vor fi acordate în 3-4 săptămâni

Primele credite în cadrul programului Prima Casă 4 vor fi acordate în 3-4 săptămâni

Primele credite prin programul Prima Casă 4 ar putea fi acordate în 3-4 săptămâni, după ce Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va trimite băncilor convenţiile necesare pentru introducerea normelor şi lansarea creditării, consideră Radu Gheţea, preşedintele ARB.Prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar, Gheţea a spus că în prezent sunt 5-6 bănci care doresc să participe la programul Prima Casă 4, printre care şi CEC Bank.
"Dacă săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare primim de a Fondul Naţional de Garantare a NGCIMM proiectul de convenţie trebuie să introducem prevederile acestui proiect în norme, iar băncile să aprobe normele pe diverse paliere. Personal, cred că în 3-4 săptămâni am putea vedea primele norme cu aviz favorabil de la Banca Naţională şi să începem creditarea", a spus el.
În aprilie premierul Emil Boc a declarat că băncile vor avea posibilitatea, în perioada imediat următoare, să adere la noua formă a programului Prima Casă, normele metodologice de aplicare a noului sistem fiind aprobate de Guvern, informează Agerpres.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.