Primăvara de noiembrie

Primăvara de noiembrie

  Caldurile din ultima perioada au surprins pana si natura. Temperaturile specifice primaverii au facut ca unii pomi sa dea din nou in floare anul acesta, desi ne aflam la un pas de a intra in perioada Sarbatorileor de Iarna. Nici oamenii nu au renuntat la obieciurile de vara. Pe sate, ciurdele sunt pastorite inca pe dealuri, in vreme ce in alti ani, in noiembrie, oamenii isi tineau deja animalele acasa, in grajduri.

Suntem in noiembrie, dar afara parca e primavara. E soare, si este si cald, avem in toata tara temperaturi de 12-17 de grade Celsius. Oamenii au fost surprinsi sa vada ca le infloresc pomii sau chiar ca incep sad ea roade.
Cu toate ca a fost cald si bine pana acum iarna îşi intră, încet-încet, în drepturi. Pe final de săptămână, în Maramureş, temperaturile vor scădea considerabil şi se vor înregistra chiar şi minime de -6 grade în zonele montane. Meteorologii nu prognozează însă precipitaţii, chiar dacă în majoritatea regiunilor din judeţ cerul va fi temporar noros. La borsa temperaturile scad drastic pe final de săptămână. Dacă maxima zilei de astăzi va fi de +9 grade Celsius, sâmbătă termometrele vor indica cel mult -4 grade iar duminică +3 grade. Cerul va fi parţial noros, dar şansele de precipitaţii sunt mici. Frigul se instalează şi la Sighet. Dacă maximele vor rămâne pozitive şi în weekendul ce vine, minimele vor coborî sub 0 grade. Astfel, duminică noaptea, sigheteneii vor da drumul la căldură, pentru că afară vor fi -5 grade.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.