VIDEO | Primarul comunei Bârsana face apel la cetățeni să nu folosească focul deschis pentru curățarea terenurile

Tot mai multe incendii de vegetație uscată au fost semnalate în comuna Bârsana în ultima perioadă. Primarul Teodor Ștefanca face apel la cetățeni să nu folosească focul deschis pentru curățarea terenurile, amintindu-le acestora că sunt pasibili de amenzi substanțiale.

Îngrijorat de numărul mare de incendii de vegetație uscată ce au avut loc pe raza comunei Bârsana în acest debut de primăvară, primarul Teodor Ștefanca face un apel către toți cetățenii comunei.

”Dragi consăteni, vă comunicăm faptul că în anul in curs se înregistreaza cel mai mare numar de arderi necontrolate ca urmare a acțiunilor de igienizare a terenurilor de vegetație uscată, fiind cauzate de focul deschis efectuat de către cetățeni pentru curățenia de primavară.

Facem apel la toți locuitorii comunei Bârsana să nu folosească focul deschis pentru igienizarea terenurilor, pentru prevenirea incendiilor, având în vedere că au fost cuprinse de incendii suprafețe foarte mari în comuna noastră. Nu uitați că este mult mai ușor să previi un incendiu, decât să-l stingi sau să înlături urmările acestuia!”, scrie primarul Teodor Ștefanca pe o rețea de socializare..
Acesta le reamintește cetățenilor comunei Bârsana că nerespectarea măsurilor legale sus menționate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală, după caz, potrivit legii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.