VIDEO | Simulările examenelor naţionale au fost anulate

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat luni seară că simulările examenelor naţionale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a. Totodată, ministrul Educației le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanţei 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă.

Anularea simulărilor examenelor naționale vine ca o consecință a epidemiei cu noul coronavirus. În toată această perioadă, peste 60% dintre elevi continuă  învățarea acasă, online,

„Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (…) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”, a anunțat monica Anisie la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanţei 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă, entru că oricum este perioadă de vacanță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.