VIDEO | Primarii din Maramureș chemați la instructaj de către ISU Maramureș

Specialiștii Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș, au desfășurat la Sighetu Marmației, instructajul de pregătire anual cu primarii comunelor din zonă.

Tematica abordată cu primarii, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, a cuprins, printre altele, cooperarea pe linia activităților cu specific operativ între pompieri și comitetele locale pentru situații de urgență, aspecte legislative privind activitatea de avizare/autorizare, obligațiile primarilor, în conformitate cu Legea nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor, respectiv prevederile odonanței.M.A.I. pentru aprobarea criteriilor de performanță, privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Cei prezenți au abordat și aspecte privind desfășurarea concursurilor profesionale cu serviciile voluntare pentru situații de urgență.

Pompierii au mai efectuat un instructaj cu primarii de municipii și orașe, pe parcursul zilei de marți, 3 martie. Instructajele cu primarii vor continua în Baia Mare, cu edilii comunelor din zonă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.