VIDEO | Primăria Bârsana face demersuri susținute  pentru cadastrarea imobilelor din comună

Primăria Bârsana face demersuri susținute  pentru cadastrarea imobilelor din comună. O mare parte din proprietari au primit deja extrase Cf-uri.

Încă de la începutul mandatului de primar, Teodor Ștefanca s-a arătat interesat de proiectul de cadastrare gratuită a imobilelor din terenul extravilan.

”Am spus că suntem interesați și am îneput să contractăm firme de cadastrare, bineînțeles împreună cu Oficiul de Cadastru Maramureș, am reușit până în momentul de față să măsurăm 3547 de imobile, din care 1887 sunt date în tipărire, adică vor beneficia de extrase Cf-uri. Anul acesta am obținut un contract de finanțare de 160 000 de lei din partea OCPI-ului”, a spusu Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Oamenii s-au arătat interesați de acest proiect

”Ne dorim să cadastrăm pe toată comuna, dar trebuie să așteptăm această finanțre. Pas cu pas vorm reuși să facem aest lucru pentru toți proprietarii. Aceștia se însciru provizoriu în Cartea Funciară, după care se vor face alte demersuri”, spune edilul local.

Localnicii trebuie doar să vină la primărie pentru identificarea terenurilor pe care le dețin în proprietate, pentru a putea fi ulterior delimitate în teren. După toate aceste  proceduri, oamenii urmează să primească Cf-urile. 1660 de imobile sunt prelucrate deja, urmează acea perioadă de contestații, după care se vor da și acestea în lucru.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.