Prieteni în uniformă

Prieteni în uniformă

Pompieri de la Detaşamentul Baia Mare şi reprezentanţi ai compartimentului de informare preventivă din cadrul Inspecţiei de Prevenire a I.S.U. Maramureş s-au întâlnit astăzi cu cei 30 de copiii din tabăra “Prietenii mei în uniformă“, care se desfăşoară în aceste zile la Şcoala cu clasele I-VIII “George Coşbuc” din municipiu. Copiii au avut ocazia să vadă pe viu una dintre cele mai noi autospeciale intrate în dotarea I.S.U. Maramureş. Elevii au fost foarte interesaţi şi i-au bombardat pe reprezentanţii I.S.U. cu întrebări despre dotarea autospecialei pentru lucrul cu apă şi spumă, de capacitate mărită, dar şi despre echipamentul folosit de pompieri la intervenţii. Elevii au avut de altfel ocazia să încerce o parte din echipamente, sub stricta supraveghere a profesorilor şi echipajului autospecialei.

A urmat apoi momentul cel mai aşteptat de cei mici: demonstraţia de folosire a tunului cu apă al autospecialei. Elevii s-au distrat pe cinste, mai ales că li s-a permis să încerce şi ei pistolul cu apă împreună cu pompierii. În continuare, lt. Sergiu Balaş şi slt. Marian Buciuman, din cadrul Inspecţiei de Prevenire, au prezentat elevilor, în aer liber, câteva noţiuni de bază în ce priveşte comportamentul în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Cei mici au vizionat apoi mai multe filme educative despre comportamentul adecvat în caz de incendiu, cutremur şi alte situaţii de urgenţă, precum şi materiale despre ceea ce au de făcut dacă găsesc elemente de muniţie neexplodate. Mâine, ei se vor întâlni cu reprezentanţi ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş.
 Tabăra, coordonată de prof. ing. Mircea Olar, de la Palatul Copiilor din Baia Mare, este menită să realizeze cu elevii participanţi cunoaşterea instituţiilor implicate in sprijinirea populaţiei în caz de urgenţe, a măsurilor de protecţie, a modului de acţiune şi comportare în situaţia producerii lor. Obiectivele acţiunii cuprind formarea în rândul elevilor şi a cadrelor didactice a unei imagini corecte despre lucrătorii instituţiilor care acţionează în caz de urgenţe, identificarea corectă a factorilor de risc şi a principalelor tipuri de riscuri mai des întâlnite zilnic. Organizatorii îşi mai propun formarea unui comportament adecvat în rândul elevilor, în cazul producerii unui accident sau în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi să prezinte modul de informare a instituţiilor abilitate să gestioneze situaţiile periculoase.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.