Elevii maramureşeni pe locul I

Elevii maramureşeni pe locul I

În municipiul Satu Mare s-a desfăşurat marţi, 12 iulie a.c, etapa interjudeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. La categoria învăţământ gimnazial, cei mai buni s-au dovedit a fi cei 4 elevi din lotul Şcolii Generale “Nicolae Bălcescu“ din Baia Mare, care au ocupat locul I şi s-au calificat pentru etapa naţională a competiţiei, care se va desfăşura în luna septembrie.

Lotul maramureşenilor, alcătuit din Alexandru Goja, Iosif Funeczan, Denis Funeczan şi Mihai Şerban, din clasa a VII-a A, diriginte prof. Silvia Pop, director Aurel Băieş, a fost însoţit de ing. Daniel Pop, care a coordonat şi pregătirea elevilor, precum şi de lt. Sergiu Balaş, reprezentantul I.S.U Maramureş. Competiţia urmăreşte, printre altele, dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte participanţii, dar şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau apariţiei unei situaţii de urgenţă. 
Concursul s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă- şcoli generale şi licee. Echipajele s-au întrecut la trei probe- una teoretică şi două practice, anume “transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m“ şi “deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat“. Trebuie precizat că, la această din urmă probă, concurenţii au avut vizorii acoperiţi. Ei au fost ghidaţi de câte un coechipier, cu ajutorul unor indicaţii transmise printr-o staţie radio. 
Elevii din lotul Şcolii Generale “Nicolae Bălcescu“ din Baia Mare au obţinut maximum de puncte posibile: 100, atât la etapa judeţeană cât şi la etapa interjudeţeană şi se anunţă candidaţi serioşi la podiumul etapei naţionale. Col. Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş le doreste mult succes la concurs. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.