Baia Mare: O noua amanare in dosarul jafului de pe Gutai

Baia Mare: O noua amanare in dosarul jafului de pe Gutai

Cei doi suspecti implicati in jaful de pe Gutai, Laddo Massimo si Ursut Ioan, au ajuns, din nou, in fata instantei. Procesul a avut loc in aceasta dimineata insa finalitatea nu a fost pe masura asteptarilor celor doi. Daca la ultima infatisare din 15 iulie s-a vorbit despre posibilitatea eliberarii lor, instanta de judecata a decis astazi mentinerea arestarii celor doi suspecti.

Urmatorul termen in acest dosar este data de 23 august. Judecatorii au decis amanarea cauzei deoarece, pana la ora actuala, nu au fost finalizate rezultatele raportului de expertiza ADN, cerute in data de 15 iunie de catre procurorul de caz. Sora lui Ursut Ioan, prezenta la infatisare, este sigura ca rezultatul probelor va fi in favoarea celor doi suspecti iar ziua de 23 august le va aduce liberarea. "Sunt mai mult ca sigura si cred ca daca nu va fi o influenta negativa, nu se vor face mai multe influente din exterior avand in vedere ca dosarul a stat sase luni de zile la Procuratura Bucuresti, sunt sigura ca la termenul viitor este imposibil sa nu fie eliberati. Este foarte rau ca se amana sase saptamani, dupa parerea mea au fost influentele mai demult facute de Bucuresti tocmai pentru a intra in vacanta aceasta judiciara si a-i mentine cat mai mult in penitenciar. Nu mi se pare logic avand in vedere ca ne tinem stat drept si democrat. Sunt atatea alte cazuri de ucideri, de fraude fabuloase, nejustificate, le vede toata tara si in care inculpatii sau respectivii faptasi sunt liberi si mai au tupeul sa spuna ca nu au probe dupa 10-15 dosare pe care ti le prezinta la televizor", a spus sora lui Ursut Ioan, Otilia Pop.

Mai mult decat atat, sora lui Ursut Ioan este hotarata ca atunci cand isi va vedea fratele in libertate sa dea statul roman in judecata. Asta deoarece, femeia considera ca Laddo Massimo si Ursut Ioan nu sunt autorii reali ai jafului de pe Gutai. "Pentru un an si opt luni de detentie nevinovata, dati-mi voie sa va spun ca nu pot sa imi ridic palaria si sa multumesc ca m-ati eliberat. Pentru chestia asta eu o sa dau statul roman in judecata, o sa ajungem pana la Curtea Suprema", a mai spus Otilia Pop.

Jaful de pe Gutai a avut loc in 15 septembrie 2009 cand o autospeciala care transporta valori monetare a fost a fost atacata de indivizi mascati. Suspectii ar fi italianul Massimo Laddo si Ursut Ioan insa instanta de judecata ar putea sa dovedeasca in 23 august ca cei doi sunt nevinovati.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.