Directorul general al CFR Călători a fost demis din funcţie

Directorul general al CFR Călători a fost demis din funcţie
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, l-a demis miercuri pe Liviu Pescăraşu din funcţia de director general la CFR Călători, în urma unui control efectuat la companie, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).
Potrivit comunicatului, în baza raportului Corpului de Control al Ministrului referitor la derularea procedurilor de achiziţie publică pentru ‘Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000’ de către CFR Călători, ministrul Anca Boagiu a dispus eliberarea lui Liviu Cristian Pescăraşu din funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii. 
‘Nu voi tolera în minister sau la oricare dintre unităţile din subordine, derularea de proceduri de achiziţie care nu respectă regulile de transparenţă şi liberă concurenţă. Pentru a ne asigura că banul public este eficient cheltuit trebuie să avem achiziţii care răspund unor necesităţi reale şi care asigură lucrări de calitate la preţuri concurenţiale. La oricare altă unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita să iau măsuri similare şi să sesizez instituţiile abilitate ale statului’, a declarat ministrul Boagiu. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.