Preţurile globale la alimente sunt cu 36% mai mari decât acum un an

Preţurile globale la alimente sunt cu 36% mai mari decât acum un an

Preţurile globale la alimente sunt cu 36% mai mari decât acum un an şi rămân volatile, se arată în ‘Indexul preţurilor la alimente’, care monitorizează preţurile mondiale, elaborat de BM şi dat joi publicităţii la Washington, în cadrul conferinţei de presă care a precedat inaugurarea Sesiunii de Primăvară (Spring Meetings) a FMI şi BM, informeaza Agerpres.
Preţurile la alimente sunt cu 36% peste nivelul de acum un an şi sunt aproape la fel de mari ca în 2008.
‘O creştere cu încă 10% a preţurilor mondiale la alimente ar determina încă 10 milioane de oameni să cadă sub pragul sărăciei extreme, de 1,25 dolari pe zi, iar o creştere cu 30% ar sărăci alte 34 de milioane de oameni, care s-ar adăuga celor 44 de milioane de persoane care au fost aruncate sub pragul sărăciei de creşterile de preţuri care au avut loc din luna iunie a anului trecut’, se arată în comunicatul de pe site-ul BM.
‘Din ce în ce mai mulţi oameni suferă şi din ce în ce mai mulţi oameni devin săraci, din cauza preţurilor volatile la alimente’, a declarat preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, în cadrul conferinţei de presă. Integral pe www.agerpres.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.