Contrabandist împuşcat la frontiera Maramureşului cu Ucraina

Contrabandist împuşcat la frontiera Maramureşului cu Ucraina
Contrabanda cu ţigări continuă să i-a amploare în judeţul nostru. În data de 14 aprilie poliţiştii de frontieră maramureşeni au fost nevoiţi să tragă 14 focuri de armă pentru reţinerea în flagrant a unor persoane care transportau ţigări de contrabandă.  În urma  acţiunii un bărbat a fost  rănit uşor.În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. 
Ieri 14 februarie în jurul orei 22.00, un echipaj format din doi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Viseului a observat, în apropierea frontierei cu Ucraina, un grup de persoane care transportau mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite, profitând de întuneric. 
Poliţiştii de frontieră au trecut  la urmărirea acestora, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical. Deoarece nici de această data cei în cauză nu s-au supus somaţiei, continuând să fugă, s-a executat foc asupra unei persoane, la nivelul membrelor inferioare acesta fiind rănit uşor 
Tânărul în vârstă de 19 ani, domiciliat în judeţul Maramureş, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, unde medicul de gardă a constatat că prezintă două plăgi împuşcate, fără a necesita internare. 
La faţa locului au fost descoperite patru colete  ambalate în folie de culoare neagră, în care se aflau 2.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de aproximativ 16.000 lei.  
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale precum şi a identificării tuturor persoanelor implicate. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.