Preţul aurului creşte de 10 şedinţe, cea mai îndelungată ascensiune din ultimii 40 de ani

Preţul aurului creşte de 10 şedinţe, cea mai îndelungată ascensiune din ultimii 40 de ani
Preţul aurului creşte de zece şedinţe consecutive, cea mai îndelungată perioadă de ascensiune din ultimii 40 de ani, după ce unii investitori au început să se adăpostească de ameninţarea tot mai mare a intrării Statelor Unite în default (incapacitate de plată).
 
Creşterea a început cu două săptămâni în urmă, odată cu revenirea temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro, iar preţul aurului a început să bată noi recorduri în această săptămână, din cauza impasului dintre administraţia Obama şi Partidul Republican privind planurile de reducere a deficitului bugetar şi ridicarea plafonului datoriei de stat. Trezoreria de la Washington a avertizat anterior că limita datoriei guvernamentale trebuie ridicată înainte de 2 august, pentru a evita întârzierea unor plăţi.
Preţul spot al aurului a urcat vineri cu 0,3%, la 1.591,5 dolari pe uncie, aproape de maximul istoric de 1.594,16 dolari pe uncie atins joi.
Potrivit calculelor tehnice ale unor analişti, aurul ar putea depăşi în următoarele două luni pragul de 1.700 dolari pe uncie.
Preţul metalului preţios ar putea ajunge între 1.870 şi 5.000 de dolari pe uncie potrivit Capital Economics, care îşi bazează limita superioară a estimărilor pe relaţia dintre cotaţia aurului şi performanţele indicelui Dow Jones Industrial Average, într-un scenariu de crash bursier similar Marii Depresii.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.