Guvernul va efectua prima rectificare bugetară din acest an în luna august, după negocierile cu FMI

Guvernul va efectua prima rectificare bugetară din acest an în luna august, după negocierile cu FMI
Guvernul va efectua prima rectificare bugetară din acest an în prima jumătate a lunii august, după negocierile cu FMI din cadrul acordului stand-by de tip preventiv, când vor fi cunoscute exact şi datele financiare ale semestrului I, au declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
"Redistribuirea fondurilor către ministere se va baza atât pe necesităţile de cheltuieli, dar şi pe execuţia din primul semestru a investiţiilor. Banii alocaţi în primă fază unor proiecte în prezent mult întârziate pot fi redirecţionaţi către alte proiecte cu şanse mai mari de realizare, iar ministerele care nu au putut efectua investiţii vor pierde banii", au arătat sursele citate.
Potrivit acestora, Guvernul doreşte ca prin rectificarea bugerară să concentreze alocaţiile asupra proiectelor finanţate din fonduri UE, dar operaţiunea va depinde de concluzia discuţiilor cu FMI.
La încheierea acordului stand-by de tip preventiv, Guvernul a primit acordul Fondului Monetar Internaţional (FMI) de a aloca în primul semestru, în anvelopa bugetară, resurse mai mari pentru investiţii în proiecte UE şi de a suplimenta aceste fonduri de la jumătatea anului dacă absorbţia fondurilor europene este îmbunătăţită.
O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se va afla la Bucureşti în perioada 20 iulie – 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.