Preţul minim de vânzare a 9,84% din capitalul Petrom va fi anunţat până miercuri

Preţul minim de vânzare a 9,84% din capitalul Petrom va fi anunţat până miercuri
Preţul minim de vânzare a pachetului de 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) va fi stabilit până miercuri de către Guvern, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, directorul general al Renaissance Capital din Londra, Angelo Morganti.
"Săptămâna viitoare Guvernul va stabili preţul minim al ofertei. Oferta merge bine, ne-am întâlnit cu 100 de investitori, este un interes mare din partea acestora. Săptămâna trecută, doar în Londra, am discutat cu 30 investitori", a afirmat Morganti.

El a adăugat că au fost primite oferte, dar nu a oferit detalii.

"Oferta se derulează pe o perioadă de două săptămâni (până la 22 iulie -n.r.) şi se adresează investitorilor instituţionali", a precizat el.

Totodată, Morganti a menţionat că, în general, astfel de oferte au un discount, dar nu a putut spune dacă se va aplica şi în cazul ofertei Petrom.
Operaţiunea prin care statul vrea să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom are un preţ maxim de 0,46 lei/titlu. Operaţiunea este intermediată de către consorţiul format din banca rusă de investiţii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFG Securities. Consorţiul a fost selectat la începutul lunii aprilie.
"Preţul de ofertă pentru fiecare tranşă va fi preţul cel mai mic la care acţiunile oferite sunt subscrise în totalitate sau în parte, în cazul în care nu sunt subscrise toate titlurile, dar "cel mult egal cu preţul maxim şi nu mai mic decât preţul de referinţă, în situaţia în care acesta a fost declarat de vânzător", potrivit prospectului de ofertă.
În cazul în care oferta este subscrisă în întregime înainte de expirarea perioadei de derulare, intermediarii şi Ministerul Economiei, pot decide închiderea anticipată, cu condiţia ca perioada de subscriere să fi durat cel puţin cinci zile lucrătoare. În cazul în care va fi publicat un preţ de referinţă, închiderea anticipată a ofertei nu se va realiza mai devreme de două zile lucrătoare de la publicarea acestui preţ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.