Preşedintele PSD, Victor Ponta recunoaşte că vor fi nemulţumiţi după desemnarea candidaţilor la alegerile locale

Preşedintele PSD, Victor Ponta recunoaşte că vor fi nemulţumiţi după desemnarea candidaţilor la alegerile locale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după CEX, comentând informaţiile MEDIAFAX despre nemulţumirile unor lideri de filiale faţă de PNL, că atunci când USL îşi va desemna candidaţii la alegerile locale, în mod sigur vor exista şi nemulţumiţi.
Ponta a afirmat că, deocamdată, USL nu a stabilit niciun candidat la alegerile locale, ci a hotărât doar institutele de sondaje agreate şi perioada de desfăşurare a cercetărilor pe teren.
Întrebat dacă au existat nemulţumiri din partea preşedinţilor de filiale PSD faţă de liderii PNL care au declarat că liberalii vor desemna candidaţii în judeţele respective, Ponta a răspuns: "Deocamdată nu am desemnat niciun candidat. Când vom desemna candidaţii, în mod sigur vor fi nemulţumiri. Evident că vor fi nemulţumiţi, de fiecare dacă când cineva nu a primit un loc la parlamentare sau la locale au existat nemulţumiri".
O parte a liderilor de organizaţii PSD, nemulţumiţi de pretenţiile liderilor locali ai PNL de a impune candidaţi liberali sub sigla USL la alegerile locale, au solicitat modificarea protocolului USL, au declarat surse din partid.
Sursele au declarat, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi lideri ai partidului au arătat că nu pot încheia protocoale la nivelul unor localităţi din judeţe din cauză că liderii locali ai PC doresc să îşi impună atât candidaţi la primării, cât şi locuri eligibile pe listele de consilieri.
Potrivit surselor citate, liderii judeţeni ai PC au solicitat PSD şi PNL, pentru încheierea protocoalelor şi la nivelul altor localităţi decât oraşele reşedinţă de judeţ, primirea cel puţin a unui loc eligibil, în fiecare localitate în care ar urma să se ajungă la candidaturi comune, pe listele pentru consiliile locale.
Sondajele ar urma să înceapă în 15 mai, iar rezultatele şi interpretarea să fie finalizate până pe 15 iunie.
Liderii organizaţiilor judeţene ale PSD au primit de la conducerea centrală, la sfârşitul săptămânii, o informare privind institutele cu care vor face sondaje judeţene, cu precizarea că rezultatele acestora vor fi comunicate întâi la centru.
Surse din PSD au declarat că mai mulţi lideri de filiale PSD sunt nemulţumiţi de faptul că rezultatele sondajelor judeţene, prin care urmează să se decidă candidaţii unici ai PSD şi PNL, vor fi mai întâi comunicate conducerii centrale a partidului şi ulterior organizaţiilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.