Președintele CJ, Gabriel Zetea: ”Sorina Pintea nu revine la conducerea Spitalului Județean”

Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a dat un comunicat legat de faptul că Sorina Pintea, cercetată într-un dosar de luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean.

”În calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, am luat act de renunțarea la demisia din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare, transmisă de ec. Sorina Pintea, dar și de faptul că se află în concediu medical până la data de 16 mai 2020, când îi expiră contractul de mandat. Consider că Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost administrat în bună regulă, în această perioadă de criză, de către directorul medical Ioan-Vasile Pop și cred ferm că acest management are nevoie de continuitate. Dr. Ioan-Vasile Pop a avut, în tot acest timp, toate atribuțiile legale de a administra problemele curente ale unității medicale și de a semna toate documentele oficiale emise de spital de la începutul lunii martie și până în prezent.

Ec. Sorina Pintea are nevoie de răgazul necesar pentru a-și clarifica problemele de natură judiciară si pentru a depăși situația medicală delicată în care se află.

Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență nr. 40 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, emisă de premierul României și publicată în Monitorul Oficial în 2 aprilie 2020, voi propune azi (joi – n.r.), oficial, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să constate suspendarea contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Județean de Urgență, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună. Îi voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, în persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosință că, în actuala criză, poate să gestioneze destinele Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Consiliul Județean Maramureș va face, în continuare, toate eforturile de a asigura resursele finaciare necesare pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență, respectiv dotarea cu aparatură medicală, echipamente și materiale de protecție a cadrelor medicale și sanitare, astfel încât sănătatea tuturor maramureșenilor să fie, în continuare, în prim plan. Împreună vom reuși!” – se arată în comunicatul lui Gabriel Zetea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.