Preșcolarii își aleg învățătoarele

Preșcolarii își aleg învățătoarele

 

Începând cu 3 martie părinţii micuţilor cu vârsta de şcoala îşi pot înscrie odraslele la clasa I pentru anul şcolar 2011-2012. Pentru anul şcolar următor există peste 5.124 de locuri.

Cu toate acestea, neoficial, înscrierile au început încă din toamnă anului trecut, părinţii dorind ca odraslele să facă şcoală la învăţătoarele cu renume. “Neoficial, au început din toamnă, iar motivaţia este aceea că părinţii sunt interesaţi de o anumită şcoală şi de o anumită învăţătoare şi pentru a-şi asigura locul s-au grăbit să se adreseze unităţilor de învăţământ pe care le prefera. Însă, intervin nişte restricţii aici. În primul rând, cei de la unităţile de învăţământ au obligaţia să-i înscrie pe copii care locuiesc pe străzile din vecinătatea şcolii, şi numai în limita locurilor disponibile pot să-i înscrie şi pe alţii.

Acesta este motivul pentru care şcolile sunt obligate să afişeze, la avizierul unităţii de învăţământ, numărul de locuri pe care îl au pentru anul şcolar 2011-2012, dar şi numărul de elevi înscrişi, în fiecare săptămână, pentru a asigura un soi de transparentă şi pentru a evita reclamaţiile şi nemulţumirile părinţiilor”, a mai spus Pavel Filip. Pentru anul şcolar următor înscrierilor se pot face până pe 3 mai, însă oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş spun că acestea vor continua până pe 1 septembrie, pentru că niciun copil apt pentru şcoala să nu rămână pe dinafară.

Oficial, înscrierile au început din 3 martie şi merg până în 3 mai, asta şi pentru a corela numărul de clase cu necesarul de învăţători pentru anul viitor, dar, pentru cei care nu se înscriu până atunci, înscrierile vor continua până la 1 septembrie. Niciun copil care are vârsta legală pentru şcoala nu va rămâne pe dinafară. La clasa I o să fie 267 de clase cu aproximativ 5.124 de elevi”, a precizat Pavel Filip.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.