VIDEO | Pregătiri pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului

Creștinii sărbătoresc sâmbătă Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători religioase, prilej cu care în lăcașurile de cult vor fi oficiate slujbe. Întrucât se preconizează participarea unui număr mare de credincioși, autoritățile din Maramureș au gândit un set de reguli care vor trebuie respectate.

Prefectul Județului Maramureș a precizat că recent a avut loc o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase la care au participat și polițiști și jandarmi.

”În 15 august o să avem organizate evenimente cu caracter religios în 10 locații, ceea ce presupune un aflux mare de oameni. Am avut o întâlnire cu repezentanții cultului ortodox precum și ai celui greco-catolic la care am stabilit cu dânșii ce măsuri trebuie respectate și cum să organizăm acest flux de oameni ca să nu avem probleme cu infecția cu coronavirus. La această întâlnire au participat atât reprezentanții poliției cât și ai jandarmeriei și de comun acord cu dânșii o să avem un plan de acțiune pentru aceste locații ca să nu avem probleme”, a declarat Silviu Nicolae Ungur, prefectul județului Maramureș.

Prefectul Silviu Nicolae Ungur le reamintește maramureșenilor să păstreze distanța fizică de protecție sanitară și să poarte măști de protecție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.