Pregătiri din timp pentru masa de Paşte

Pregătiri din timp pentru masa de Paşte

 

Maramuresenii, speriaţi de probabilele scumpiri din preajma Învierii, au început încă de pe-acum să îşi facă tradiţionalele calcule privind masa de Paşte. 
Ca şi de Crăciun, şi acum în preajma Sărbătorilor de Paşti, maramuresenii obişnuiesc să stea la cozi interminabile pentru a fi siguri că nu le va lipsi nimic de pe masă în perioada de sărbători. Dacă acest aspect nu mai miră pe nimeni, nici scumpirile aplicate în pieţele şi magazinele din oraş în această perioadă, nu mai ridică niciun semn de întrebare. Comercianţii profită din plin în această perioadă de nevoia, aproape bolnăvicioasă a românului de a avea frigiderul plin atunci când e sărbătoare.  
Localnicii au început încă de pe-acum să îşi pregătească lista de cumpărături pentru weekendul următor, când atât catolicii, cât şi ortodocşii, vor sărbători Învierea Domnului. „Voi lua salariul în această săptămâna şi probabil o să cumpăr încă de pe-acum unele produse, iar cele care s-ar putea strica până de Paşte, le cumpăr săptămâna ce vine. Toate sunt scumpe, dar nu avem ce face… măcar de Paşte să nu ne lipsească nimic”, spune o sigheteanca aflată la cumpărături în piaţa de alimente din Sighet în această dimineaţă. 
Până vor fi comercializati miei vii, kilogramul de miel tranşat costă 29,50 de lei 
Evident, după miel, ouăle sunt în top, deoarece toată lumea va ciocni ouă vopsite. În pieţe, preţul ouălor variază între 40 şi 50 de bani bucata, dar mai mult ca sigur acestea vor fi mai scumpe începând de săptămâna viitoare. Vinurile costă de la 12 lei în sus, dar foarte probabil vor apărea şi ofertele în perioada următoare. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.