Poziția Judecătoriei Sighet

Poziția Judecătoriei Sighet

Ieri in cadrul stirilor TV SIGHET v-am prezentat cazul consilierului Gheorghe Harb acuzat si condamnat pentru ucidere din culpa, după ce în 7 aprilie a accidentat mortal o femeie în localitatea Calineşti. In urma supoziţiilor făcute de Liviu Bledea, nepotul victimei, la adresa judecatorului care a judecat cazul, Judecatoria Sighet si-a precizat pozitia printr un comunicat oficial.In comunicatul de presa remis redactiei noastre de Judecatoria Sighet se arata: Având în vedere ştirea prezentată în jurnalul de ştiri al TV Sighet  la data de 9.06.2011, în legătură cu cauza de sub dosar nr.1281/307/2011 , înregistrată la Judecătoria Sighetu Marmaţiei, având ca obiect ucidere din culpă, privind pe inculpatul HÂRB GHEORGHE  şi părţile civile TODORAN IOAN,GHEORGHIŢĂ IOANA PĂLĂGUŢA, BLEDEA LIVIA şi BĂLIN DANIELA, vă aducem la cunoştinţă următoarele aspecte ,
Prin sentinţa penală nr.272 / 9.06.2011 instanţa a dispus condamnarea inculpatului HÂRB GHEORGHE, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă  şi părăsirea locului accidentului rutier fără încuviinţarea organelor de poliţie, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 7 ani. Pedeapsa a fost aplicată în condiţiile şi limitele prevăzute de lege, în concordanţă cu practica judiciară la nivel naţional în materie .
Prin această hotărâre instanţa a disjuns latura civilă a cauzei, pe care urmează să o analizeze într-un dosar separat şi să se pronunţe asupra cererilor de despăgubiri formulate de părţile vătămate. PURTĂTOR DE CUVÂNT COJOCARU VANESA GEORGINA.

Avocatul partii vatamate are dreptul sa faca recurs la Tribunalul Cluj in termen de 10 zile de la comunicarea sentintei judecatoresti.
Totodată, avand in vedere cazul mediatizat al consilierului Gheorghe Harb, facem precizarea ca afirmatiile din cadrul stirii respective apartin exclusiv avocatului si nepotului victimei, acestia avand si obligatia de a proba, daca se va impune.
In concluzie, pozitiile celor implicati in stire si care au dorit sa aiba o pozitie au fost reflectate in media conform normelor deontologice in vigoare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.