Poşta Română a reziliat sau suspendat contracte de 440 mil. euro şi va trece pe profit în luna iulie

Poşta Română a reziliat sau suspendat contracte de 440 mil. euro şi va trece pe profit în luna iulie
Poşta Română a reziliat sau suspendat, anul trecut şi în 2011, contracte de externalizare a unor servicii în valoare de 441 milioane euro, în urma acestor măsuri operatorul de servicii poştale urmând să revină pe profit, în luna iulie, potrivit companiei de stat.

Directorul general al Poştei Române, Dan Neagoe, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că anul trecut, când a preluat conducerea companiei, pierderile erau foarte mari, iar una dintre măsurile luate a fost rezilierea şi suspendarea mai multor contracte "împovărătoare", de circa 500 milioane de euro, încheiate în perioada 2007-2008.   Contractul cu cea mai mare valoare a fost încheiat cu G4S, pentru procesarea şi transportul monetar. Acordul, în valoare de circa 350 milioane euro, a fost suspendat.

De asemenea, Poşta Română a reziliat în februarie un contract de 45 milioane euro încheiat cu operatorul de transport aerian Blue Air.
Totodată, la 20 iunie au fost reziliate contracte în valoare totală de 46 milioane euro încheiate cu UTI(mentenanţă, curăţenie clădiri) şi Romprest (servicii de curăţenie).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.