POmpierii maramureşeni se luptă cu flăcările şi transportă apă în zonele afectate de secetă

POmpierii maramureşeni se luptă cu flăcările şi transportă apă în zonele afectate de secetă

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 26 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 12 au fost cele efectuate de medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Din total, 5- au fost la traumatisme, 4- la diverse afecţiuni medicale şi câte 1- la accident rutier, transport bolnav şi deblocare uşă.
Din total, S.M.U.R.D. Baia Mare a efectuat cele mai multe acţiuni- 7, urmat de S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 3 şi staţiile S.M.U.R.D. Bogdan Vodă şi Târgu Lăpuş- 3 câte 1.
În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 14 intervenţii. Joi,   30.08, au continuat acţiunile desfăşurate în sprijinul populaţiei afectate de secetă. Echipaje de la Detaşamentul de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare, Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei, Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş, Garda de Intervenţie nr.2 Fărcaşa şi Punctul de lucru Şomcuta Mare au transportat 90.000 de litri de apă menajeră la un număr de 20 de gospodării din 6 localităţi.
 Tot ieri, la ora 09.00, un echipaj al Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş a intervenit la un incendiu semnalat la rampa de gunoi a oraşului. Au ars circa 5 tone de deşeuri menajere. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis. La 11.30,  un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a intervenit la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată semnalat pe bulevardul Unirii din municipiu. Focul a afectat circa 2 hectare de teren. Şi în acest caz, cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis.
În jurul orei 11.40, pompierii Pichetului Târgu Lăpuş au acţionat la stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Dămăcuşeni. Au ars circa 1,5 tone de fân. Incendiul s-a declanşat, cel mai probabil, din cauza unui foc deschis făcut în zonă.
Vineri, 31.08, în jurul orei 4, două echipaje ale Gărzii de Intervenţie nr.2 Fărcaşa s-au deplasat în localitatea Arduzel, unde au acţionat la stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje aparţinând unei societăţi comerciale din localitate. La intervenţie au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din oraşul Ulmeni. Au ars circa 8 tone de paie şi 200 de kilograme de cereale. Cauza probabilă a incendiului a fost, cel mai probabil, un scurtcircuit electric la un cablu electric defect.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.