Pompier Contrabandist

Pompier Contrabandist

Politistii de frontiera maramureseni au retinut astazi 24 martie un angajat al Detasamentului de Pompieri din Viseu de Sus. Barbatul este suspectat ca ar face parte dintr-o retea a carei principala ocupatie este contrabanda cu tigari. Pompierul a fost adus in jurul orei 12 de catre mascati la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera pentru audieri.
Pista pe care au mers anchetatorii a pornit de la raziile efectuate la inceputul acestei luni de catre politistii de frontiera, pe drumul judetean 188 din Maramures. La controlul efectuat asupra maşinilor, au fost descoperite ascunse  6 colete invelite in folie de culoare neagra ce contineau cantitatea de 2.940 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 25.000 lei.
Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca trei dintre autoturisme aveau rolul de antemergatori in asigurarea transportului ilegal de ţigări.
In cauza s-a intocmit dosar penal pentru 6 barbati care sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de initiere sau constituire a unui grup infractional ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup si contrabanda. Trei dintre cei 6 barbati au fost retinuti pentru 24 de ore, iar pe numele unuia instanta a emis mandat de arestare preventiva pentru 24 de ore.
Actiunea politistilor de frontiera inceputa in data de 11 martie a continuat astazi cand un angajat al Detasamentului de Pompieri din Viseu de Sus a fost adus la audieri de catre mascati. Anchetatorii spun ca exista probe care sa il puna pe acesta in legatura cu activitatea infractionala a grupului destructurat in urma cu aproximativ 2 saptamani. Barbatul a fost ridicat chiar in timpul serviciului, cand se afla de garda, si a fost adus la Sighet pentru a fi audiat de procurorii DIICOT.
Purtatorul de cuvant al ISU Maramures, Cornel Babut, a declarat ca subofiterul este invinuit intr-un dosar instrumentat de politia de frontiera.
Procurorul DIICOT Biroul Teritorial Maramureș a emis pe numele barbatului ordonanta de retinere pentru 24 de ore urmând ca in cursul zilei de mâine să fie luate măsuri legale ce se impun.
De asemenea polițiștii de frontieră au mai indisponibilizat și un autoturism apartinand suspectilor, folosit de către aceștia în activități infracționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.