Drumurile maramureşene gestionate de o nouă societate

Drumurile maramureşene gestionate de o nouă societate

Consilierii judeţeni s-au întrunit pentru a dezbate tema atribuirii contractului de delegare a gestiunii drumurilor judeţene. În urma dezbaterilor cu 16 voturi pentru şi 13 împotrivă, consilierii judeţeni au aprobat atribuirea contractului de delegare a gestiunii prin negociere directă către societatea Drumuri şi Poduri.

Proiectul a fost iniţiat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Călin Matei. În expunerea de motive, el a amintit de votul de principiu dat în şedinţa CJ din 16 decembrie 2010, când consilierii au fost de acord ca SC „Drumuri şi Poduri” să se ocupe de reparaţiile de primăvară. Societatea va reveni în teren începând cu 1 aprilie 2011, după ce SC Selina îşi încheie contractul de deszăpezire.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a încercat să convingă plenul despre faptul că SC „Drumuri şi Poduri” este o societate comercială, care trebuie să intre în licitaţie, alături de alte societăţi, să propună un preţ şi să obţină lucrarea, dacă are oferta cea mai bună.

Consilierii PSD, sprijiniţi de cei ai PNL, au respins aceste argumente, afirmând că, de când Selina a preluat drumurile din judeţ, calitatea acestora este mult mai proastă. Totodată, social-democraţii au motivat faptul că împărţirea judeţului în şase tronsoane, a căror reparaţie a revenit diferitelor firme, nu a dus la un lucru benefic, ba mai mult, au fost înregistrate cheltuieli inutile. Acesta a fost şi motivul pentru care propunerea vicepreşedintelui CJ Maramureş a fost adoptată, prin voturile grupurilor PNL şi PSD. Consilierii judeţeni au decis ca atribuţiile de întreţinere şi reparaţie a drumurilor să fie delegate către SC „Drumuri şi Poduri”, până la declanşarea procesului de privatizare în cazul acestei societăţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.