Poliţiştii de frontieră maramureşeni au confiscat în ultimele 24 de ore 137.200 țigarete provenite din contrabandă în valoare de aproximativ 57.000 lei

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au confiscat  în ultimele 24 de ore 137.200 țigarete provenite din contrabandă în valoare de aproximativ 57.000 lei

  Poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore 137.200 țigarete provenite din contrabandă în valoare de aproximativ 57.000 lei.
În baza unui schimb operativ de date și informații cu SIPI Maramureș, polițiștii de frontieră maramureșeni au organizat și desfășurat în cursul zilei de 19 mai a.c., o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană. Astfel, într-un imobil aparținând stației CFR din localitatea Bocicoiu Mare a fost descoperită cantitatea de 3.860 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 32.000 lei.Din verificările și cercetările efectuate rezultă faptul că în această activitate de contrabandă sunt implicate mai multe persoane identificate ulterior ca fiind Mihai I., Mihai M., Ioan M din localitatea Bocicoiu Mare, Nicolae I. și Ioan I. din localitatea Valea Vișeului și Ioan T din localitatea Rona de Sus.
În cauză s-a  întocmit dosar penal în care suspecții sunt cercetați  pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
În cursul aceleiași zile, in jurul orei 20.30 polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care transportau mai multe colete.
Imediat poliţiştii de frontiară au trecut la urmărirea suspecților moment în care aceștia au abandonat coletele fugind în direcții diferite.
Pe timpul urmăririi a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale prin voce.
La cercetarea terenului au fost descoperite 6 colete ce conțineau cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 25.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
În momentul de față cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră maramureșeni în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și probării întregii activități infracționale, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.