Poliţiştii de frontieră au împuşcat un contrabandist la graniţa cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră au împuşcat un contrabandist la graniţa cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat două persoane care încercau să introducă în ţară aproximativ 30.000 ţigarete (1.500 pachete) de contrabandă.
Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical dar şi asupra unei persoane care a încercat să fugă, aceasta fiind rănită uşor la nivelul braţului drept.
În data de 06 mai a.c., în jurul orei 23.30, un echipaj operativ din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului a observat, în apropierea frontierei cu Ucraina, două persoane care transportau mai multe colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în cei doi au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite, profitând de întuneric.
Lucrătorii noştri au trecut imediat la urmărirea suspecţilor, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical. Deoarece nici de această data cei în cauză nu s-au supus somaţiilor, continuând să fuga, s-a executat foc asupra unei persoane.
Astfel, s-a reuşit reţinerea cetăţeanului ucrainean Olexi I., în vârstă de 21 ani. Constatând că este rănit, lucrătorii noştri i-au acordat imediat primul ajutor şi au solicitat ambulanţa, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Oraşenesc Vişeu de Sus, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Medicul de gardă a constatat că prezintă trei plăgi împuşcate la nivelul bratului drept, în prezent starea acestuia fiind stabilă din punct de vedere medical.
Cel de al doilea suspect a sărit în apa râului Tisa trecând înot pe teritoriul ucrainean.
La faţa locului au fost descoperite o barcă pneumatică şi trei colete, ambalate în folie de culoare neagră, în care se aflau 1.500 pachete de ţigări marca Viceory de provenienţă ucraineană, în valoare totală de aproximativ 13.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Cercetările continuă, fiind sesizate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale precum şi a identificării tuturor persoanelor implicate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.