Poliţiştii de frontieră au capturat 6.000 pachete de ţigări

Poliţiştii de frontieră au capturat 6.000 pachete de ţigări

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit şi confiscat, în urma  unor percheziţii domiciliare executate la locuinţele unor suspecţi, 6.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 50.000 lei, provenite din contrabandă.
Patru cetățeni ucraineni implicați în activitatea de contrabandă au fost descoperiți ascunși într-un șopron.
În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul IJPF Maramureş cu privire la faptul că mai multe persoane, cetățeni ucraineni și români au introdus în România peste apa râului Tisa o cantitate de țigări, a fost desfăşurată o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei în zona de competenţă.

Astfel, în data de 20 mai a.c., poliţiştii de frontieră maramureșeni s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că la domiciliul unor suspecţi din localitatea Tisa, s-ar afla o cantitate de ţigări precum și mai mulți cetățeni ucraineni, fapt pentru care, au fost demarate cercetările în acest sens.
Pe timpul desfăşurării cercetărilor, au fost executate trei percheziții la domiciliile unor persoane, ocazie cu care la locuința numitului Vasile U. din localitatea Tisa, în vârstă de 28 de ani, au fost descoperite 12 colete voluminoase ce conțineau cantitatea de 5.989 pachete țigări de proveniență ucraineană și patru cetățeni ucraineni care se ascundeau intr-un șopron aparținând aceluiași imobil.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cetățenii ucraineni identificați ca fiind Ivanovici M., Iosepovici O., Iurievici V și Vasilievici O., au introdus țigările ilegal în România peste apa râului Tisa în noaptea de 19/20 mai a.c.
În cauză  s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiuniilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Pe numele a trei dintre cetățenii ucraineni au fost emise ordonanțe de reținere pe 24 de ore urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.