Polițiști pentru o zi

Polițiști pentru o zi

În baza acordului partenerial “ Job shadow day – Parteneri pentru o zi” semnat între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului şi două instituţii de învăţământ liceal din Maramureş, în dată de 3 martie a avut loc o activitate inedită. Un număr de 7 elevi în an terminal din cadrul Grupului Şcolar de industrie mică şi servicii au fost parteneri pentru o zi ai profesioniştilor din cadrul poliţiei Sighetu Marmaţiei.

Pentru a se familiariza cu munca de poliţie, proiectul s-a desfăşurat atât la Poliţia municipiului Baia Mare, unde au fost repartizaţi şase elevi cât şi la Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei care a găzduit şapte liceeni. Tinerii au avut şansa de a vedea pe viu cum se desfăşoară activităţile oamenilor legii, pe teren cu poliţia rutieră, în laboratorul criminalistic dar şi în birourile poliţiştilor, unde au asistat la modul de întocmire a documentaţiei. Poliţiştii le-au expus viitorilor posibili colegi aspecte legate de circulaţia pe drumurile publice, comportamentul participanţilor la trafic şi implicit obligaţiile ce le revin în calitate de pietoni.

 Elevii au putut însoţi şi agenţii de proximitate în cursul unor activităţi specifice de teren. Totodată tinerilor le-au fost prezentate efectele nefaste la care se supun cei care consumă droguri şi substanţe halucinogene şi măsurile ce se pot lua împotriva acestor persoane. La laboratorul criminalistic “poliţiştii de o zi” au putut vedea pe viu modul de prelevare şi ridicare a probelor judiciare. Şeful Biroului de Ordine Publică Urbana Comisarul şef Vasile Tepei ne-a declarat că la Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei, pentru că tinerii au manifestat un interes deosebit în cadrul proiectului, a avut loc un dialog pertinent între elevii şi oamenii legii.

Programul a fost bine primit de oamenii legii deoarece vine în întâmpinarea unuia dintre dezideratele Poliţiei Romane, acela de a acţiona în vederea prevenirii delincventei juvenile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.