Polițiști la ”ședință” cu părinții în parcarea Value Center

Polițiștii de prevenire și cei ai Biroului siguranță școlară au dus, vineri, mesajul campaniei de prevenire a victimizării minorilor în parcarea Value Center din Baia Mare.

“Înarmați” cu orare și broșuri preventive, polițiștii au interpelat părinții și bunicii care au început deja cumpărăturile pentru noul an școlar. Nu pentru a-i sancționa ci pentru a-i informa, cu privire la obligativitatea de a-și supraveghea copiii, de a-i învăța regulile bunei conviețuiri în comunitate, regulile de circulație pentru a se deplasa în siguranță spre și dinspre școală.

Părinții ar trebui să-i învețe pe copii cum să interacționeze cu colegii de școală pentru a evita bullying-ul, cum să comunice în siguranță pe rețelele de socializare și în general în mediul online și cât este de important să respecte regulile trasate în familie pentru siguranța celor mici.

Și pentru că toate acestea nu sunt puține și nici nu pot fi cuprinse într-o discuție în parcare, polițiștii le-au pus pe hârtie sub forma unor orare școlare unde, pe lângă sfaturile preventive din fiecare zi, se găsește și structura anului școlar 2021-2022.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.