POLIŢIE: Ample acţiuni rutiere desfăşurate la finalul săptămânii trecute

POLIŢIE: Ample acţiuni rutiere desfăşurate la finalul săptămânii trecute

 La finalul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni au acţionat pe drumurile publice de pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteză.

În perioada 01 – 03 aprilie, peste 50 de poliţişti rutieri au acţionat zilnic pentru identificarea şi sancţionarea şoferilor care se abat de la normele rutiere în vigoare.
Pentru depistarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză, poliţiştii au folosit aparatura radar din dotare.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 446 de contravenţii. 279 dintre acestea au fost depăşiri ale limitei legale de viteză admisă pe anumite sectoare de drum.
De asemenea, şase conducători auto care s-au urcat la volan chiar dacă se  aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi alţi şase care depăşit cu mai mult de 50 km/h viteza admisă pe sectorul de drum parcurs, au rămas fără permise de conducere.
De asemenea, poliţiştii au întocmit şapte dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Având în vedere că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum este una dintre cauzele generatoare de accidente, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic prin respectarea limitelor de viteză şi prin efectuarea depăşirilor numai după o asigurare corespunzătoare.
O conduită preventivă în trafic poate salva vieţi sau evita vătămări ale integrităţii corporale.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.