INFRACŢIUNI SILVICE: Peste 9 metri cubi de lemn confiscat de poliţişti

INFRACŢIUNI SILVICE: Peste 9 metri cubi de lemn confiscat de poliţişti

 Poliţiştii maramureşeni acţionează în mod constant pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care aduc atingere fondului forestier.

Astfel, sâmbătă 02 aprilie, poliţiştii din Vişeu de Sus au desfăşurat activităţi pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos.
Poliţiştii au controlat autovehiculele care se deplasau pe raza de competenţă şi în urma verificărilor efectuate au identificat un bărbat din comuna Săcel care transporta lemn de esenţă foioase, fără a deţine acte de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2 000 de lei iar lemnul, aproximativ 9 mc, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic din localitate.
Alte trei transporturi ilegale de material lemnos au fost depistate pe strada Victoriei din Borşa, pe  DJ 187 în localitatea Ruscova şi pe DJ 108 A, în localitatea Fărcaşa.
Poliţiştii i-au sancţionat contravenţional pe cei trei şoferi ce transportau lemn fără documentele legale necesare sau o cantitate de material lemnos mai mare decât cea prevăzută în documente.
În toate cazurile s-a luat măsura confiscării materialului lemnos.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.