INCENDII: Aproape 43 de hectare de vegetație uscată au ars în weekend în județ

INCENDII: Aproape 43 de hectare de vegetație uscată au ars în weekend în județ

 Opt incendii de vegetaţie uscată au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Maramureş. În urma acestora au ars aproximativ 43 de hectare de vegetaţie.

Incendiile au avut loc în Borşa, Moisei, Baia Mare, Vişeu de Jos, Vişeu de Sus, Bogdan Vodă şi Budeşti.
"În acest weekend pompierii maramureşeni au lichidat mai multe incendii de vegetaţie uscată. În unele cazuri a fost nevoie ca echipele de intervenţie să parcurgă între 1 şi 3 kilometri pe jos pentru a  ajunge la locul intervenţiei. În total, în judeţul Maramureş, au ars aproximativ 43 de hectare de vegetaţie uscată", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Marmaureş, Oana-Alexa Gonczi.
Pentru evitarea producerii unor astfel de incendii, care uneori pot avea consecinţe grave, pompierii maramureşeni le recomandă cetăţenilor să respecte o serie de măsuri.
"În prealabil trebuie să obţină un permis de lucru cu foc de la primăria de care aparţin, arderile trebuie să se facă numai pe timp de zi şi în condiţii meteo fără vânt, iar arderea trebuie să fie supravegheată până la finalizarea ei", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Marmaureş, Oana-Alexa Gonczi.
Cei care sunt prinşi că ard vegetaţia fără a respecta aceste prevederi riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.