VIDEO | Plăți reduse la taxe și impozite până la finele lunii martie

Dacă vor să beneficieze de reducerea de 10%, cetățenii trebuie să-și plătească integral taxele și impozitele pe anul în curs, până la finele lunii martie. Plățile se fac la caseria Primăriei Sighet sau online.

Cetățenii mai au la dispoziție trei săptămâni pentru a-și plăti dările către stat, pentru a se putea aplica bonificația de 10% oferită de administrația public locală.

”Suntem la finalul primei săptămâni din luna martie. În data de 31 martie se încheie acordarea de bonificație pentru plata integrală a taxelor și impozitelor pe întreg anul fiscal. Cine dorește să plătească doar pe jumătate de an, poate să o facă, până la sfârșitul lunii martie. Începând cu 1 aprilie, încep majorările de întârziere a plăților. Cine dorește să achite pe tot anul, până în 31 martie, dacă își achită toate obligațiile  beneficiază pentru clădiri, auto și teren, de o reducere de 10%, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice”, admite directorul Direcției Venituri, Tamara Vasiliu Calogherato..

 Tot până la finele lunii martie se depun și evaluările pentru clădirile rezidențiale, pentru a abeneficia de reducere la plata integrală.

”Persoanele care trebuie să-și facă evaluările, adică au clădiri nerezidențiale, clădiri în care se desfășoară activitate economică, să nu uite că până în 31 martie se pot depune evaluările, făcute de către evaluator autorizat. Începând cu 1 aprilie, chiar dacă vor depune acea evaluare, ea nu-și mai produce efectul în anul 2020.  Și atunci, pentru anul 2020 plătește cu 5% mai puțin pentru persoane juridice, mai précis cu 2% pentru persoane fizice. Îi rog să încerce să se încadreze în timp”, spune Tamara Vasiliu Calogherato.

Plățile pot fi făcute la caseria primăriei în  numerar sau cu cardul bancar, prin ordine de plată și online pe platforma națională ghișeul.ro sau pe pagina primăriei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.