”Placebo”, de Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie, de la ora 19.00 – cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătorită anual, în data de 27 martie – în sala mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul de dans contemporan ”Placebo”, concept, coregrafie și light design Arcadie Rusu, spectacol inclus în campania națională ”Artiștii pentru artiști”, ediția a XIX-a, inițiată de UNITER. Toate încasările rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate Fondului de Solidaritate Teatrală (RO40RZBR0000060007801286) pentru susţinerea financiară a artiştilor aflați în situații de viață delicate.

Iniţiată în 2002, campania națională ”Artiștii pentru Artiști” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor. UNITER reia acest eveniment după o pauză cauzată de pandemie, precum și de războiul din Ucraina.

”Placebo este medicamentul minții noastre, care poate vindeca organismul de afecțiuni. Este speranța, conștientă sau inconștientă, că ne vom însănătoși. Placebo este metafora căutării unui tip de vindecare alternativă. “Placebo” este pastila de care medicina clasică a uitat, preocupată să ne trateze simptomele și nu cauza. Medicina spitalelor noastre definește sănătatea prin absența bolii și ne administrează tratamente cu prefixul “anti”. Ne separă corpul în părți componente și ignoră partea spirituală și emoțională.” (Arcadie Rusu)

În distribuție:  Alex Macavei, Alina Coteț, Brianna Waltner, Carla Waltner, George Pop, Raul Hotcaș, Roxana Florescu. Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 20 lei. (credit foto: Dan Cristian Popovici)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.