Astăzi, 25 martie, sărbătorim Ziua Poliției Române

Astăzi 25 martie sărbătorim Ziua Poliţiei Române, odată cu sărbătoarea creștinească a Bunei Vestiri.

Se împlinesc astfel 201 ani de când Domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat, în anul 1822, marelui Agă Mihăiţă Filipescu, şeful poliţiei de atunci, drapelul Agiei, legalizând astfel, funcţionarea instituţiei.

De peste două secole, această instituție fundamentală a statului român a demonstrat importanța pe care o are în comunitate. Siguranța cetățenilor, asigurarea respectării legii, prevenirea, descoperirea și combaterea infracțiunilor sunt acțiuni fără de care societatea modernă de astăzi nu ar putea funcționa.

Mulțumesc Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș pentru buna colaborare, pentru seriozitatea și implicarea în menținerea siguranței și ordinii publice.

Stimați polițiști, vă sunt recunoscător pentru curajul, dedicarea și eficiența de care dați dovadă în fiecare misiune!” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

”În calitate de primar al acestei urbe îmi exprim recunoștința pentru buna colaborare dintre instituțiile noastre și pentru activitatea polițiștilor sigheteni. Pentru toate aceste lucruri şi pentru faptul că puneți mai presus de interesele personale siguranța noastră, a tuturor, doresc să vă felicit cu toată sinceritatea şi căldura.

În numele comunității sighetene vă doresc tuturor sănătate, putere de muncă și succese depline în activitatea profesională”, – a declarat Vasile Moldovan, primarul Municipiului Sighetu Marmației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.