Competiții sportive în siguranță

Jandarmii maramureșeni vor fi prezenţi la datorie și în acest sfârșit de săptămână pentru a asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării competițiilor sportive ce vor avea loc pe raza județului nostru.

Duminică, 26 martie, jandarmii vor fi prezenți pe timpul meciului de fotbal dintre echipele C.S. Fărcaşa –A.C.S. F.C. Lăpuşul Târgu Lăpuş, care va avea loc pe stadionul din Gârdani începând cu ora 15:00 și în localitatea Groșii Țibleșului pe timpul desfășurării meciului de fotbal dintre echipele F.C. Lăpușul RomânescA.S.C. Bradul Groșii Țibleșului care va începe la ora 16:00.

În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în arenă, pe terenul de sport, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Jandarmeria Maramureș recomandă spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

De asemenea, precizează că legislația în vigoare interzice următoarele:
– deținerea, folosirea sau efectuarea oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice;
–  afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, religioasă sau la discriminări de orice fel și la violență; accesul în arenă cu substanțe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuțite, pumnale ori alte asemenea obiecte, care pot pune în pericol  siguranța participanților; aruncarea asupra celorlalţi – spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc.
Participanții trebuie să respecte măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine, pe traseele către locul de desfășurare a manifestărilor sportive, în apropierea și în incinta arenei sportive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.